Experiment extrem la TV. Doctorul care a inghitit intentionat un ou de vierme parazit ce poate atinge 50 de metri

Dată publicare: 31-01-2014 13:37
Dată actualizare: 03-02-2014 06:57


Dr. Michael Mosley

Doctorul Michael Mosley, creatorul dietei 5:2, devenita celebra in 2012, odata cu documentarul "Eat, Fast and Live Longer", difuzat de BBC, realizeaza un nou documentar.

Binecunoscut pentru experimentele la care se supune in timpul documentarelor sale, doctorul a decis sa se infesteze cu viermi lati, unul dintre cei mai neplacuti paraziti care poate afecta omul, informeaza Daily Mail.

Rezultatul noilor sale experimente va fi prezentate intr-un nou program, numit "Infestat! Traind cu paraziti", care va fi difuzat de BBC in februarie. Documentarul ii urmareste viata lui Mosley, pe parcursul a 6 saptamani, in care traieste cu parazitul in organism.

In trecut, viermii lati au fost considerati un ajutor pentru slabit iar in perioada victoriana femeile inghiteau ouale parazitului pentru a slabi, dar doctorul Mosley a reusit sa se ingrase 1 kilogram, in timpul in care a fost cobai.

Mosley a avut nevoie de acordul BBC pentru a ingera viermele, care poate creste pana la 50 de metri, dar Corporatia nu a fost de acord ca doctorul sa se infesteze intentionat cu paduchi, desi acestia afecteaza anual milioane de elevi.

"Am tinut un jurnal culinar, ca sa vad daca preferintele mele culinare se schimba.

Cred ca am mancat mai multa ciocolata. Viermilor lati le place berea si ciocolata, carbohidratii, in general", a declarat doctorul Michael Mosley.

Viermi lati

Pentru a se infesta cu viermele, Mosley a calatorit in Kenya, unde echipa sa a recoltat ouale prazitului din limba unei vaci infestate, intr-un abator din Nairobi.

"Sotia mea este medic generalist si nu a fost prea incantata de idee, dar a spus ca e ok, pentru ca viermii lati nu sunt periculosi."

Dupa sase saptamani, Mosley a inghiti o camera video, care i-a permis sa vada daca ouale s-au transformat in viermi. Spre satisfactita sa, acestea se transformasera in 3 viermi lati.

Dupa experiment, viermii au fost ucisi cu medicamente, dar echipa nu a reusit sa ii descopere, dupa ce au fost eliminate din corpul lui Mosley.

Doctorul Michael Mosley a declarat ca "n-a iesit nimic. Exista doua posibilitati, cea mai probabila e ca medicamentele au ucis viermii iar corpul meu i-a digerat. E un final ironic, paraziti devorati de gazda.

A doua posibilitate ar fi ca ei sa fie inca acolo, dar au trecut 13 saptamani de cand am inghitit ouale, cred ca as fi observat pana acum."

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO