Un baiat care a invins cancerul a fost exmatriculat pentru un gest emotionant

Ultima actualizare: 22-08-2012 23:38
bolnav de cancer

Gestul umanitar al unui baiat, care tocmai invinsese cancerul, a determinat conducerea scolii sa-l dea afara din institutie, pentru ca “are parul prea lung”.

J.T. Gaskins, de 17 ani, a fost dat afara de la colegiul Madiscon Academy, pentru ca a incalcat codul vestimentar al scolii, mai execat avea parul prea lung.

Regulamentul cere ca parul baietilor sa nu depaseasca urechile si sa nu ajunga pana la ochi, scrie New York Daily News.

Motivul pentru care baiatul nu a vrut sa se tunda este unul mai putin obisnuit. El suferise de leucemie, boala pe care a invins-o de 10 ani si a decis sa-si lasa parul sa creasca, pentru a-l dona unei organizatii care face peruci pentru copiii bolnavi de cancer.

Tanarul spune ca nu va renunta la decizia lui, iar mama sa il sustine. Christa Plante a lansat o petitie online, pentru a determina conducerea scolii sa-si schimbe regulamentul.

“Vreau ca orice baiat care decide sa-si doneze parul sa fie lasat sa faca asta, asa cum si fetele pot face fara probleme acest lucru, pentru ca ele se supun unui alt cod vestimentar”, spune mama tanarului.

Petitia a strans deja peste o mie de semnaturi.

Conducerea Madison Academy a anuntat ca va analiza din nou cazul si ca e posibil sa tina cont pe viitor de situatiile speciale, cum este cel al lui Gaskins.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO