Exemplu de vointa. Un barbat fara membre a traversat inot stramtoarea Bering. VIDEO

19-08-2012 16:27

Philippe Corizon

Philippe Croizon, un francez care si-a pierdut toate membrele dupa ce s-a electrocutat in urma cu 18 ani, a reusit sa traverseze inot stramtoarea Bering.

Cu ajutorul unor proteze in forma de vasla, Croizon, in varsta de 44 de ani, a plecat din insula americana Mica Diomede si a inotat pana granita maritima cu Rusia, in apropiere de insula Marea Diomede, "unind" astfel continentul american cu cel asiatic.

Distanta totala parcursa de barbat este de 4.3 kilometri, iar timpul de 1 ora si 20 de minute.

"A fost cea mai grea cursa din viata mea. Temperatura apei era de patru grade Celsius iar curentii erau foarte puternici, dar am reusit", a declarat Croizon pentru AFP.

Francezul a declarat ca vrea ca prin aceasta realizare sa le arate tuturor persoanelor cu dizabilitati ca pot sa faca tot ce isi propun.

"Mereu le spun ca totul este posibil si ca pot face orice daca au o vointa puternica. Toti suntem la fel, indiferent ca avem dizabilitati sau nu", a marturusit Corizon.

Barbatul a mai reusit sa traverseze inot in urma cu cateva luni distanta dintre Papua Noua Guinee si Indonezia si stramtoarea Gibraltar.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO