"Eu si mama mea suntem casatorite cu acelasi barbat." Povestea unei casatorii aranjate in Bangladesh


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2013 00:48
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2013 09:16
Categorie: Bizar
casatorie bangladesh

Intr-un articol publicat luni dimineata, Guardian prezinta povestea casatoriilor aranjate din Bangladesh, un loc in care relatiile dintre tati si fiice sunt extrem de greu de inteles si acceptat de alte societati.

Publicatia britanica scrie despre povestea Orolei Dalbot, astazi o femeie de 30 de ani, care a aflat cand a ajuns la maturitate ca tatal ei vitreg era de fapt sotul ei.

Cand aceasta era inca foarte mica, tatal el natural murise. Atunci, in viata mamei ei a aparut Noten, un barbat pe care l-a indragit imediat: "Mereu m-am gandit ca mama mea este o femeie norocoasa. Speram ca intr-o zi sa am si eu parte de un sot ca acesta.", spune aceasta pentru Guardian.

Cand a ajuns la pubertate, aceasta a aflat insa ca dorinta ei s-a transformat intr-un real cosmar. Conform intelegerii facute intre familii, barbatul nu se casatorise numai cu mama Orolei, ci si cu Orola, desi aceasta avea numai 3 ani.

casatorie bangladesh
"Am vrut sa evadez. Eram inspaimantata", isi aminteste astazi Orola.

Astfel de practici inca exista in Bangladesh, mai ales in comunitatea Mandi, unde femeile vaduve care vor sa se recasatoreasca trebuie sa aduca in angajament si fetele, iar barbatul trebuie sa fie din acelasi clan ca si raposatul.

Conform intelegerii, copilele, atunci cand ajung la maturitate, sunt obligate sa poarte copiii tatilor lor vitregi in pantece.

"Nu este un obicei comun in aceste zile, dar s-a pastrat totusi in cateva familii Mandi", povesteste Philip Gain pentru Guardian.co.uk.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO