"Este un miracol de Craciun". S-a intamplat la 55 de ani dupa un accident de avion in care o femeie si-a pierdut parintii

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15

Seamana cu o poveste cu miracole de Craciun, dar este o intamplare adevarata. O femeie a primit, dupa 55 de ani, o pretioasa mostenire de familie.

Femeia a primit inelul mamei sale, care a murit intr-un accident aviatic din 1959. I l-a adus un padurar, care l-a gasit in apropiere locului prbusiri. Si, decenii la rand, s-a straduit s-o gaseasca si sa i-l inapoieze.

"Tata era un pilot cu experienta. Au decolat dimineata de la Portland, spre Seattle, dar n-au mai ajuns niciodata la destinatie", a povestit Joyce Wharton.

Joyce Wharton era doar o copila, in 1959, cand si-a pierdut ambii parinti. Avionul usor pilotat de tatal ei, in care mama era singurul pasager, s-a prabusit. Multa vreme, fata si restul familiei au fost chinuiti de intrebari fara raspuns si sperante desarte. S-au scurs aproape 15 ani pana cand epava a fost descoperita intr-o zona impadurita si greu accesibila din statul Washington.

In sfarsit, Joyce putea sa mearga la un mormant unde sa-si planga parintii. Si era convinsa ca totul a ramas in urma, ca o rana cicatrizata a sufletului ei.

Dar, duminica a primit un telefon misterios, la actuala locuinta: un oras de langa New Jersey. O cauta un anume Nick Buchanan, padurar, care gasise inelul cu diamante langa locul prabusirii: "Mi-a spus: 'Joyce, am inelul mamei tale si te-am cautat toti acesti ani...'. Am ramas muta de uimire. Nu-mi venea sa cred ce auzeam".

Cu ajutorul unui nepot, Nick Buchanan a facut o adevarata munca de detectiv ca s-o gaseasca pe Joyce. I-a dat de urma prin intermediul unui site cu legaturi de rudenie si genealogii.

"Iti recapeti increderea in bunatatea oamenilor. Auzi despre atatea grozavii si, deodata, descoperi ca exista si oameni buni, cu suflet mare", a spus, impresionata, Joyce Wharton.

Coplesita de emotie, Joyce spune ca strainul care a facut posibil acest miracol face parte acum din familia ei: "Simt ca el e un nou membru al familiei. Ultima oara cand am vazut acest inel, il purta mama, acum 55 de ani. E miracolul meu de Craciun".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO