Este denumita "hartia umana". Cum reactioneaza pielea ei la cea mai fina atingere

05-03-2014 16:35

femeie dezbracata

O britanica in varsta de 43 de ani sufera de o boala rara de piele, care face ca orice zgarietura sa se umfle instantaneu.

Sarah Beal, de 43 de ani, din Arley, Warwickshire, are o piele atat de sensibila incat si cea mai fina zgarietura se transforma intr-o inflamatie, instantaneu.

Ea a realizat ca aceasta boala, numita dermatografie, ii permite sa creeze tipare si imagini pe pielea ei, care dispar intr-o ora.

Boala, denumita si "scriere pe piele", este o forma de urticarie, care face ca pe piele sa apara o iritatie vizibila.

"Am folosit o lingura din bucatarie si am desenat o inima pe brat. Cand am vazut inima aparand pe pielea mea, mi-a placut la nebunie", a declarat Sarah.

"Pielea mea e atat de sensibila ca, uneori, chiar si hainele devin incomode. Cand stau in pat, ma simt de parca sunt intepata de ace", a marturistit femeia.

Pentru imagini cu Sarah Beal puteti intra aici.

Dermatografia este provocata atunci cand celulele de la suprafata pielii elibereaza histamina, cand sunt supuse la cea mai mica presiune. Histamina este o substanta chimica, eliberata de organism in timpul unei reactii alergice, care provoaca umflarea pielii.

Boala femeii a aparut in urma cu trei ani, din senin. Ea urmeaza un tratament zilnic, cu medicamente cu efect antihistaminic, pentru a-si tine sub control urticaria.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO