Era in coma, insa auzea tot ce se intampla in jurul ei. Discutia dintre medici si sotul ei care a panicat-o

Dată publicare: 18-03-2015 13:42
Dată actualizare: 21-03-2015 07:05


coma

Clipe de cosmar traite de o femeie din Marea Britanie. A povestit cum medicii care credeau ca a intrat in moarte cerebrala au cerut permisiunea familiei pentru a o deconectata de la aparate.

Jenny Bone, in varsta de 40 de ani, s-a imbolnavit dupa ce a contactat o forma severa a Sindromului Guillain-Barre, boala care afecteaza sistemul nervos. Femeia a paralizat, iar medicii i-au spus sotului sa se astepte la ce e mai rau.

Jenny parea ca se afla in coma si inconstienta, insa putea sa auda tot ce se discuta in jurul ei. Nu putea insa si sa comunice, dupa ce suferise o traheostomie (n.r. interventie chirurgicala constand in imbinarea traheei cu pielea).

"Ce crede sotia dumneavostra despre a fi tinuta in viata de aparate?", l-au intrebat medicii pe sotul lui Jenny, John, in varsta de 58 de ani. Intrebat si daca accepta ca sotia lui sa fie deconectata de la aparate, acesta a insistat ca medicii sa ii mai acorde timp. In consecinta, personalul medical a horatat sa ii induca coma.

Multumita sotului ei, acum, Jenny s-a intors la munca si chiar a alergat un maraton de 5 kilometri, in scopuri caritabile.

"Am fost foarte surprinsa cand sotul meu le-a spus sa nu ma deconecteze de la aparate. Ca majoritatea cuplurilor, am purtat aceasta conversatie, iar eu am spus ca prefer sa fiu deconectata. Asa ca el a actionat impotriva dorintelor mele, insa sunt foarte fericita acum ca a facut-o", a spus Jenny.

"Mi-au cerut din senin acordul sa o deconecteze de la aparate. In plus, era prea devereme sa ma gandesc la asta. Apoi, dupa cateva zile, m-au intrebat din nou. Steam langa ea. O tineam de mana. Cred ca nu trebuia sa purtam discutia in urechea ei. Insa cand am aflat ca a auzit a fost un soc. Si-a amintit cuvant cu cuvant", a spus sotul femeii, uimit.

Sursa: mirror.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO