Constient, dar paralizat, un pacient din Suedia a auzit pe patul de spital discutia doctorilor. "Nu puteam sa fac nimic"

Ultima actualizare: 09-04-2014 07:10
medici, operatie, transplant

Jim Fritze, un suedez de 43 de ani, a suferit un atac cerebral in urma caruia nu a mai putut sa se miste sau sa vobeasca, desi era constient. Pe patul de spital, el i-a auzit pe medici vorbind despre recoltarea organelor sale.

Barbatul din Suedia, aflat pe patul de spital, i-a auzit pe doctori povestindu-i prietenei sale ca va muri si discutand despre o eventuala transplantare a organelor. Jim era constient, dar nu putea sa se miste sau sa vorbeasca, scrie New York Daily News.

Dupa ce s-a insanatosit, Jim a depus o plangere oficiala impotriva doctorilor. "I-am auzit povestindu-i prietenei mele si rudelor ca nu mai am nicio sansa. Nu puteam sa fac nimic, puteam doar sa vad si sa aud. Nu imi puteam misca corpul", a spus Jim.

Fritze i-a auzit pe doctori vorbind despre transplantarea ficatului si a rinichilor sai, iar membrii familiei au venit sa-si ia ramas bun.

Barbatul a suferit un atac cerebral in timpul unei cine, pe o insula din apropierea orasului suedez Gothenburg. Din cauza distantei, echipajul de salvare a avut nevoie de peste 90 de minute pentru a-l duce la un spital. Jim era paralizat complet cand a ajuns in grija medicilor.

Dupa doi ani de tratament, Jim poate vorbi si se poate misca cu ajutorul unui scaun cu rotile. Reprezentantii spitalului Sahlgrenska din Gothenburg au declarat ca vor trata plangerea "cu seriozitate".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO