Epidemia de obezitate, nivel ingrijorator in UK: care sunt cei mai grasi 7 copii din Anglia

Ultima actualizare: 08-08-2013 06:48
copil

"Epidemia" de obezitate in randul copiilor din Marea Britanie a atins cifre socante si ingrijoratoare, potrivit unui studiu realizat de Sistemul de Sanatate Britanic.

Conform unor cifre furnizate de National Health Service, in ultimii 6 ani au fost inregistrate 7 cazuri record de copii de scoala primavara cu o greutate de peste 120 de kilograme, relateaza Daily Mail.

Studiul avertizeaza ca pre-adolescentii din Marea Britanie isi risca singuri viata mancand in nestire, sute de mii de astfel de copiii fiind deja victimele tensiunii ridicate, a bolilor de ficat si a unor boli asociate de obicei cu varsta a treia sau mijlocie.

Printre cei mai grasi copii din Marea Britanie, intre 2006-2012, se numara o fetita de 10 ani din Hounslow care cantarea 152 de kg. Recordul anului trecut a fost bifat de un baiat de 11 ani din Manchester cu o greutate de 146 de kg. Tot anul trecut, statistica mentioneaza o fetita de 11 ani din Bolton de 139 de kilograme si un baiat de 10 ani din Wandsworth, de 133 de kg.

Aceasta generatie risca sa fie prima care va muri mai devreme decat cea a parintilor lor, avertizeaza medicii britanici care mentioneaza ca 1 din 10 copii este obez atunci cand incepe scoala primara, in timp ce 1 din 5 copii este supraponderal la finalul invatamantului primar.

Mai mult specialistii de la organizatia Child Growth Foundation sunt de parere ca parintii care isi lasa copiii sa ajunga obezi sa fac vinovati de abuz.

"Se iau masuri doar cand acesti copii ajung sa fie obezi cand in realitate ar trebui sa fie monitorizati pentru a fi tratati pana sa ajunga supraponderali" considera fundatia.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO