El este "Superman de la Dunare". Pescarul care a salvat 25 de oameni ce voiau sa se sinucida

Dată publicare: 24-09-2012 13:33
Dată actualizare: 28-09-2012 14:26


Un pescar de la marginea Belgradului a fost botezat de admiratorii sai "Superman de la Dunare". Si asta pentru ca a reusit sa salveze 25 de oameni care au incercat sa-si puna capat zilelor, in apele maloase ale fluviului.

Eroul nostru iese aproape zilnic la pescuit in apropierea unui pod preferat de sinucigasi si a reusit sa-i intoarca pe multi de pe ultimul drum. Si municipalitatea i-a dat o diploma de onoare inimosului salvator.

Renato Grbici e pescar si are o cherhana modesta, la marginea Belgradului. Insa soarta i-a harazit un rol mult mai de seama. Salveaza vietile celor care incearca sa se sinucida, de pe acest pod peste Dunare. Si nu sunt putini.

Renato Grbici, pescar: "Pana acum am salvat 25 de oameni. Am tinut legatura doar cu o fata, care avea pe atunci 18 ani. In fiecare an sarbatorim 'a doua ei nastere', in ziua cand s-a aruncat in Dunare. S-a casatorit, are un copil si a descoperit ca viata merita sa fie traita".

Renato are 51 de ani. Prima viata a salvat-o acum 14 ani, cand iesise la pescuit impreuna cu fratele sau. Intre timp, a ajuns un adevart expert si isi da seama imediat daca cei care se arunca supravietuiesc socului caderii.

Renato Grbici, pescar: "Impactul cu apa poate fi fatal. Daca o persoana cade pe burta sau pe spate, vasele de sange se pot sparge, pur si simplu".

Nu cu multa vreme in urma, cand isi strangea plasa de pescuit, a vazut inca o data cum o adolescenta se arunca de pe pod.

Renato Grbici, pescar: "Din fericire, fata a iesit la suprafata dupa ce s-a aruncat in apa. Am pornit motorul, am indrepta barca spre ea, am apucat-o de mana si am tras-o in barca".

Renato povesteste ca unii dintre cei pe care i-a salvat voiau sa-si puna capat zilelor dupa ce au aflat ca au o boala grava. Altii incercau sa se sinucida din dragoste sau impinsi de necazuri si saracie.

"Superman de la Dunare" recunoaste, cu tristete, ca in cateva cazuri cei pe care i-a scos din apa au incercat din nou sa-si puna capat zilelor si n-a mai fost cine sa-i opreasca.

Tags: pescar, dunare,


VIDEO PROTVPLUS.RO