Dupa 38 de ani in care i-a fost frica de scari, o femeie a aflat cauza acestei fobii ciudate

Dată publicare: 09-11-2011 16:57
Dată actualizare: 10-10-2012 06:45


Scari

O femeie din Marea Britanie sufera de o fobie bizara, care pana acum a impiedicat-o sa duca o viata normala. Ea a fost nevoita sa refuze multe locuri de munca si nu putea merge la cumparaturi in marile magazine.

Inca de cand avea cinci ani, Loiuse Wilson a inceput sa manifeste o teama nefireasca fata de scari. Mai exact, ea intra in panica atunci cand trebuia sa urce sau sa coboare treptele.

Astfel, era nevoita sa accepte posturi numai la firme care aveau lifturi sau sediul la parter, iar cand trebuia sa merga la scoala la sedintele cu parintii, ii ruga pre profesori sa coboare in curte.

Aceasta tulburare psihica se numeste bathmofobie si, la fel ca alte fobii, parea imposibil sa depasit.

Femeia isi aminteste cu groaza si rusine una din cele mai traumatiuzante momente din viata ei: a urcat cu scara rulanta intr-un mare centru comercial, dar cand a trebuit sa coboare, si-a dat seama ca scara nu functiona.

Neputand sa-si invinga teama, ea a fost nevoita sa recurga la o solutie umilitoare: s-a asezat in fund pe trepte si s-a lasat sa alunece incet, pe fiecare scara, pana jos.

Imi dau seama ca oamenii ma credeau nebuna sau beata, dar groaza pe care o simteam atunci era mai puternica decat rusinea”, a povestit femeia.

Abia recent, Louise, care are acum 43 de ani si este mama unui baietel, a decis sa caute ajutor la un specialist. Fiul ei este pasionat de castele si din cauza fobiei ei, femeia nu-l putea insoti in vizitarea acestor obiective.

Prin urmare, Louise s-a dus la un hipnoterapeut. Dupa cateva saptamani, el a descoperit cauza acestei groaze irationale: cand avea 5 ani, femeia cazuse de pe scari si acest accident, pe care ulterior l-a uitat, declansase fobia.

Treptat, cei doi au inceput sa urce scarile impreuna, in cadrul unor sedinte de terapie, iar acum femeia spune ca este vindecata si se poate bucura in sfarsit de viata.

Sursa: Daily Mail

Tags: fobie, femeie,


VIDEO PROTVPLUS.RO