Dulciurile nu sunt bune pentru dinti? O companie a inventat bomboanele care iti protejeaza dantura

Dată publicare: 07-01-2014 21:21
Dată actualizare: 10-01-2014 06:56


bomboane

Dulciurile care reduc nivelul bacteriilor periculoase din gura ar putea deveni o noua arma in lupta contra problemelor dentare. Ele au fost concepute pentru a impiedica microbii care pot distruge dintii sa se lipeasca de smaltul dintilor.

Dulciurile experimentale, fara zahar, actioneaza folosind o alta bacterie probiotica (lactobacillus paracasei) pentru a captura bacteriile daunatoare (streptococcus mutans).

Pe masura ce bomboana este supta, bacteriile prietenoase sunt eliberate in saliva. Acolo, ele se intreapta spre bacteriile daunatoare, formand aglomerari care reduc capacitatea bacteriilor daunatoare de a se atasa de suprafata dintilor.

Dulciurile probiotice au fost dezvoltate de compania germana Organobalance GMBH, scrie Daily Mail.

Lactobacillus este consierata o bacterie "prietenoasa", care ajuta la descompunerea macarii, la absorbtia nutrientilor si la lupta impotriva unor bacterii daunatoare, care pot provoca diareea.

Streptococcus mutans este cea mai periculoasa bacterie din gura. Ea se hraneste cu zaharul din mancare, care, prin fermentare, se transforma intr-un acid care arde gauri in suprafata dintilor.

In prezent, cea mai eficienta metoda de a reduce numarul bacteriilor din gura este folosirea regulata a pastei de dinti si a atei dentare.

Dr Nigel Carter, seful Fundatiei britanice de sanatate dentara, a declarat:

"Descoperirea confirma credinta ca bacteriile probiotice joaca un rol important in imbunatatirea sanatatii orale."

Bacteriile probiotice au fost folosite in experimente pentru ameliorarea simptomelor autismului.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO