Drumul de poveste reusit de un raton descoperit in Constanta. Cum a ajuns acolo din America de Nord

Dată publicare: 13-04-2013 18:40
Dată actualizare: 16-04-2013 06:47


Un intrus neobisnuit a facut valva intr-un depozit de marfuri din Constanta. Este vorba despre un raton pufos si simpatic, dar foarte speriat care ar fi ajuns la malul marii adus cu vaporul tocmai din America de Nord.

Nu se stie cum a scapat din cusca si, alergat de maidanezi, a stat agatat cateva ore de un gard. L-au salvat cativa oameni cu suflet de la o asociatie pentru protectia animalelor care trebuie acum sa si hotarasca daca il vor duce la zoo sau il vor elibera intr-o padure. 

Gonit de cainii surprinsi si ei de aparitia ciudata, ratonul s-a catarat cat a putut de sus pe un grilaj de protectie pentru un aparat de aer conditionat. Asa l-au gasit muncitorii de la depozitul din Constanta, unde ajung containerele cu marfuri aduse din port.

"L-am gasit cand am venit dimineata, era aici, se batea cu cainii. Asta-i din America de undeva ca din alta parte de unde sa fie? Nu am mai vazut asa ceva i-am facut si eu poze sa-i arat lui nevasta-mea", a declarat un muncitor.

Probabil ca ratonul a ajuns in depozit dupa ce a calatorit clandestin pe un vas ori a fost adus, ilegal, de cineva. Oricum, era ingrozit de primirea facuta.

Nestiind cum sa-l ajute, muncitorii i-au rupt niste iarba si au incercat sa il hraneasca. Apoi l-au protejat si de soare inconjurandu-l cu cartoane.

Pentru ca asa ceva n-au mai vazut decat in filme, cativa curiosi si-au facut si poze cu animalutul ratacit.

 

Catarat pe gard, intr-o pozitie chinuitoare, ratonul a rezistat eroic pana la amiaza. Reprezentantii unei asociatii pentru protectia animalelor din Constanta au reusit sa-l salveze de-acolo si cu greu l-au pus intr-o cusca.

Desi semeni de-ai lui au ajuns animale de companie, ratonul ratacit in Constanta nu parea obisnuit cu oamenii. Dupa o perioada de carantina, probabil ca ratonul va ajunge totusi intr-o gradina zoologica intrucit repatrierea in salbaticie ar fi prea costisitoare.

 

Tags: raton, constanta,


VIDEO PROTVPLUS.RO