Drama unui tanar chinez care sufera de gigantism local. Liu are un picior urias, dar spera sa poata juca baschet. FOTO

Dată publicare: 28-04-2015 22:21
Dată actualizare: 01-05-2015 00:54


Liu Huichang getty

Un tanar de 21 de ani din China sufera de gigantism local, iar piciorul sau drept nu se opreste din crestere, ajungand in prezent la o lungime de 43 de centimetri si o grosime de 14 centimetri.

Liu Huichang, al carui nume se traduce "Liu poate creste", spera sa-si indeplineasca visul de a juca baschet cu ajutorul unei operatii, relateaza Daily Mail.

Parintii acestuia au incercat disperati sa-i stopeze cresterea talpei piciorului legandu-l strans si au refuzat sfaturile medicilor de a-l amputa. Acum, tanarul care lucreaza la o fabrica de ambalare, a suferit prima din cele trei interventii care ar urma sa-i amelioreze situatia.

"Am purtat aproximativ 20 de perechi de incaltaminte in ultimii 16 ani", a marturisit Liu, care a explicat ca a avut mari dificultati in a-si gasi un loc de munca. "In final, o profesoara m-a ajutat sa-mi gasesc un serviciu. Daca piciorul meu va fi mai bine, voi juca baschet si voi purta pantofi normali", a mai spus tanarul.

Foto - Getty Images

Specialistul ortoped Tang Kang a explicat ca boala baiatului este rara, iar tratamentul recomandat este amputarea. Chiar daca cele trei operatii vor fi un succes, picioarele lui Liu ar putea sa nu fie la aceeasi marime, insa medicii spera sa-l reduca la o marime normala.

Foto - Getty Images

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO