Drama unei fetite care purta o proteza timp de 23 de ore pe zi pentru a-si indrepta coloana, ascunzand totul la scoala

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08
scolioza

O adolescenta da intregii lumii o lectie de vointa si dorinta de a trai. Bolnava de scolioza idiopatica, Hannah a fost nevoita sa poarte ani la rand, 23 de ore pe zi, o proteza pe tot trunchiul, pentru a-si indrepta coloana vertebrala.
 

Fetita din Philadelphia avea doar 9 ani cand a inceput sa poarte proteza. Boala de care suferea ii provoca arcuirea coloanei vertebrale intr-un mod agresiv. In incercarea de a evita operatia, Hannah a fost de acord sa poarte corsetul timp de 23 de ore pe zi, dar a ascuns totul de colegii de scoala, relateaza CNN.

Pentru ca era in crestere, proteza trebuia inlocuita la fiecare 9 luni de zile. La toate vizitele medicale pe care le efectua, Hannah a fost insotita de matusa ei, Julia Cybularz, care suferea la randul ei de scolioza de multi ani, dar a refuzat operatia. De meserie fotograf, matusa ei a realizat cateva poze cu cea mica, in parcursul ei de vindecare, si le-a facut publice in cadrul unui proiect.

 

Twisted spin girl has to spend 23 hours a day in a brace

Posted by Daily Mail on Monday, June 22, 2015

In 2013 insa, Hannah a primit vesti teribile. Proteza pe care o purtase cu atata sfintenie nu numai ca nu ajutase la indreptarea coloanei ei, ba chiar ii deformase cateva coaste. Scolioza de care suferea ii curbase coloana intr-o forma de S, iar singura optiune era o interventia chirurgicala prin care sa i se implanteze doua tije de titan.

Aflata la varsta de 13 ani, Hannah este acum complet vindecata si se pregateste sa intre la liceu.
 

 

Thanks Brett Roegiers @CNN for the feature. #Hannah #breakingthegirl #courage #fotovisura #guild

A photo posted by Julia Cybularz (@julia_cybularz) on

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO