Doar 61 de persoane au mai trecut prin asta. Cu ce accent s-a trezit dupa o banala migrena

03-09-2013 15:27


femeie accent, migrene

O femeie in varsta de 38 de ani din Anglia sustine ca a inceput sa vorbeasca cu accent chinezesc dupa o noapte in care a avut o durere de cap puternica in 2010, scrie Daily Mail.

Pentru ca avea o migrena severa, Sarah Colwill a mers sa faca o consultatie medicala la un spital. Dar verdictul medicului a fost unul surprinzator: femeia a fost diagnosticata cu Sindromul Accentului Strain, regasit la doar 61 de persoane din intreaga lume, intre 1941 si 2012.

Acest sindrom provoaca, de regula, migrene si poate cauza leziuni asupra creierului.

“Oameni cred automat ca sunt straina si incearca sa-si dea seama de unde provin”, a spus femeia pe care cei din jur o inteleg foarte greu atunci cand vorbeste.

Sarah se confrunta tot timpul cu faptul ca oamenii nu cred ca este originara din Anglia, iar de trei ani de zile, de cand sufera de acest accent, incearca sa-si recupereze vocea.

Printr-o situatie asemanatoare a trecut si o alta femeie din Anglia, in varsta de 52 de ani, care, in urma unei migrene, a vorbit ani in sir cu accent frantuzesc.

Specialistii spun ca persoanele care sufera de acest sindrom pot apela la terapeuti, insa in prezent nu exista solutii rapide pentru a scapa de un accent strain.

Citeste si:

Ipostaza in care Andra a impresionat pe toata lumea. Cum a fost surprinsa vedeta la preselectiile "Romanii au talent" - FOTO

Diferenta ca de la cer la pamant! Cum arata cu adevarat chipul Thaliei fara niciun retus - FOTO

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO