Doar 33 de oameni au supravietuit facand asta: cum a scapat un tanar care a sarit de pe Golden Gate

Dată publicare: 30-06-2013 13:48
Dată actualizare: 03-07-2013 00:11


Golden Gate Bridge

Unii oameni descopera valoarea adevarata a vietii chiar in cele mai disperate situatii.

Este cazul unui tanar din Statele Unite care acum 13 ani a vrut sa-si puna capat zilelor aruncandu-se de pe podul Golden Gate din California.

Kevin Hines a supravietuit in ciuda ranilor grave pe care le-a suferit la cadere iar acum si-a lansat o carte in care marturiseste cum si-a gasit credinta si ce l-a salvat de la o moarte cumplita, relateaza New York Post.

Kevin avea 19 ani, in septembrie 2000, cand a fost diagnosticat cu tulburare bipolara. S-a urcat in autobuz s-a dat jos pe podtul Golden Gate, unul dintre simbolurile Statelor Unite si a alergat printre masini aruncandu-se in gol.

A aterizat in apa cu o viteza de 120 km/h de la 67 de metri inaltime. "In timp ce cadeam, am inceput sa spun niste cuvinte pe care nu credeam ca le voi spune 'Ce-am facut? Nu vreau sa mor. Doamne ajuta-ma sa traiesc'", a marturisit el.

Tanarul si-a rupt doua vertebre, a suferit numeroase rani si contuzii si a trecut prin dureri inimaginabile insa a reusit sa inoate pana la suprafata apei iar apoi pana la un pilon de beton de care a stat agatat pana a ajuns Paza de Coasta sa-l duca la spital.

"In clipa in care mainile mele au dat drumul la bara podului mi-am dat seama ca am facut o greseala. Am realizat ca vreau sa traiesc si ca nu imi doream sa mor", spune el.

Kevin recunoaste ca a avut noroc: salvatorii sai au ajuns repede pentru ca o femeie l-a vazut sarind de pe pod si a alertat politia cu ajutorul unui telefon aflat in masina.

"Esti un adevarat miracol" mi-a spus atunci un agent din Paza de Coasta. In 2012, numarul celor care au murit sarind de pe Podul Golden Gate a  fost de 1558 de persoane.

"In cei 75 de ani de existenta a Podului, doar 33 de oameni au supravietuit dupa ce au sarit de pe el. Eu am fost al 26-lea. Rata de supravietuire este de 2 %" a povestit tanarul, unul dintre putinii oameni care si-au revenit complet dupa tentativa de suicid de pe Golden Gate.

 

Sursa: New York Post


VIDEO PROTVPLUS.RO