Detaliul revoltator si rasist observat pe afisul unor piscine din Colorado. Imaginea s-a viralizat pe internet

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
afis

Un desen afisat la mai multe piscine din statul american Colorado, menit sa prezinte intr-un mod cat mai usor de inteles regulile de conduita la bazin, continea un detaliu rasist, care pe multi i-a scandalizat.

Sub titlul "Fii cool, respecta regulile", posterul realizat de Crucea Rosie Americana prezinta mai multi copii la piscina, facand diferite activitati. Exemplele bune sunt semnalate prin calificativul "Cool" scris cu font verde, iar cele de evitat poarta eticheta "Non Cool", de culoare rosie.

Margaret Sawyer a observat ca aproape toti copiii care incalcau regulile erau de culoare neagra sau latino, in timp ce cei cuminti erau albi. Femeia a crezut initial ca este vorba de un poster vechi si nicidecum de unul nou, dupa cum relateaza jurnalistii de la Metro

Cel mai probabil, realizatorii ilustratiei prezente pe peretii unor piscine din orasele Salida si Fort Morgan au vrut sa includa toate rasele, dar au selectat gresit personajele, dupa cum constata si Margaret: "Pare ca vor sa faca ceva care sa ii arate pe copiii din mai multe medii sociale impreuna, dar categoric nu le-a iesit."

Poza s-a viralizat imediat pe Twitter si multi oameni s-au intrebat cum de Crucea Rosie nu a vazut o asemenea greseala. "Cineva de la Crucea Rosie chiar a dat-o in bara, ce-i cu posterul asta?" a comentat Kris. Au fost insa si oameni care nu au vazut nimic jignitor in imagini: "Sunt confuz, de ce e rasist?"

Crucea Rosie Americana si-a cerut scuze pentru incident si a precizat intr-un comunicat de presa: "Vom scoate imediat de pe site acest afis si vom crea noi materiale."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO