Descoperirea care i-a ingrozit pe chinezi. Ce au gasit ascunse in niste camioane

Dată publicare: 08-07-2013 20:49
Dată actualizare: 11-07-2013 06:57


labe de pui

Daca de obicei, chinezii mananca tot ce misca, de acesta data erau pe cale sa consume labe de pui care au fost sacrificati in urma cu 46 de ani.

Politia chineza a declarat ca a confiscat aproximativ 20 de tone de carne de pui alterata, printre care si niste labe de pui care expirasera acum 46 de ani. Produsele din carne de pui au fost ridicate inainte de a fi oferite spre vanzare de o echipa de contrabandisti vietnamezi.

Poilitia a descoperit carnea expirata de aproape 5 decenii in urma unui raid ce a avut loc in luna mai, insa anuntul a fost facut public abia saptamana aceasta. Labele de pui descoperite in provincia Guangxi, expirasera in anul 1967, pe cand China era inca condusa de Mao, iar Masacrul din iunie 1989 din Piata Tiananmen avea sa se intample peste mai bine de 20 de ani.

Li Jianmin, ofiter de securitate chinez, a declarat ca de-a lungul decenilor, carnea de pui a fost tratata cu diferite substante, printre care si peroxid de hydrogen, pentru a distruge bacteriile si pentru a prelungi data de expirare.

Vietnamezii au facut un profit de peste 1750 de lire sterline pe tona, prin transformarea a 1 kg de carne alterata in 1.5 kg de carne "proaspata", relateaza The Telegraph.

Labele de pui, care sunt la fel de vechi ca albumele de debut ale trupelor Doors sau Pink Floyd, au ajuns pe piata chineza in timpul Revolutiei Culturale, in urma careia au murit peste un million de oameni. In Vietnam, de unde au fost aduse initial, inca nu se incheiase Razboiul Vietnamez, in urma caruia a avut loc caderea Saigonului.

In aceeasi perioada, in Marea Britanie, prim ministru era Harold Wilson, iar trupa Beatles se pregatea sa isi lanseze cel de-al 8-lea album, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.
 

Sursa: Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO