Descoperire neobisnuita in biblioteca Universitatii Harvard. Cum arata cartile vechi de cateva secole, legate cu piele umana

Ultima actualizare: 07-04-2014 07:07
biblioteca marpod

Universitatea Harvard a descoperit ca trei dintre cartile din biblioteca impresonanta a institutiei sunt legate cu piele umana.

Marile biblioteci ale lumii au avut intotdeauna un aer misterios si infricosator. Soaptele apasate, linistea artificiala si mirosul volumelor prafuite se combina pentru a realiza o experienta suprarealista. Cand vine vorba de biblioteci infricosatoare, Universitatea Harvard este in top, pentru ca cel putin doua dintre cartile sale sunt legate cu piele umana, scrie The World Observer.

Se pare ca practica legarii cartilor cu piele umana era la moda in secolul 17, mai ales pentru cartile de anatomie. Adesea, doctorii vremii foloseau pielea cadavrelor pe care le disecau pentru cercetari.

In urma cu cativa ani, in biblioteca Universitatii au fost descoperite trei carti care aveau coperti neobisnuite. La o inspectie mai amanuntita s-a descoperit ca acele coperti netede erau de fapt piele umana.

Biblioteca Universitatii Harvard detine un volum de poezie antica romana, un volum de filosofie franceza si un tratat medieval spaniol din domeniul juridic. La acest tratat s-ar fi folosit pielea unui barbat ars pe rug.

Pe ultima pagina a cartii scrie: "Legatoria acestei carti este tot ceea ce a ramas din bunul meu prieten Jonas Wright, care a fost ars pe rug in a patra zi din august, 1632. Regele Mbesa mi-a dat cartea, una dintre cele mai de pret obiecte ale bietului Jonas, impreuna cu o bucata din pielea sa, ca sa o leg. Odihneasca-se in pace."

VEZI AICI IMAGINI CU CARTILE MISTERIOASE.

Cartea a devenit celebra printre studenti in ultimii ani, asa ca a fost realizat un test al copertilor, care a aratat ca era vorba de o farsa, coperta fiind realizat din colagen de porc si de vita.

Totus, celelalte doua carti din inventarul Bibliotecii Harvard sunt, intr-adevar, invelite in piele umana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO