Descoperire incredibila facuta de arheologii britanici. Ce au gasit intr-un mormant vechi de 4 secole, pe terenul unei scoli

Ultima actualizare: 07-01-2016 07:01
schelet

Ramasitele unui barbat despre care se crede ca ar fi fost executat pentru piraterie au fost descoperite intr-un mormant, sub o scoala primara din Edinburgh.
 

Scheletul descoperit ar data din secolul 16 sau 17 si ar apartine unui pirat, cred arheologii, care au reusit si sa reconstruiasca pe calculator chipul barbatului, care ar fi avut in jur de 50 de ani cand a murit, scrie The Telegraph.

Scoala unde a fost facuta descoperirea este una dintre cele mai vechi din oras si se afla langa portul Newhaven, unde in urma cu 600 de ani se aflau si docurile.

Arheologii sustin ca e posibil ca barbatul sa fi fost condamnat la moarte pentru piraterie sau alte infractiuni si ingropat apoi intr-un mormant de adancime mica.

"Edinburgh are un trecut intrigant, fara indoiala, si unele descoperiri arheologice au fost facute in cele mai ciudate locuri. Este fantastic ca am reusit sa investigam asemenea lucruri si sa intelegem mai bine istoria noastra", a declarat Richard Lewis, primarul orasului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO