Descoperire bizara facuta de soldatii rusi pe tarmul unei insule. Rezolvarea misterului a durat mai bine de 8 ani

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23
insula

Un monstru desprins, parca, din filmele de groaza. Asa au descris descoperirea facuta cativa soldati din Rusia, aflati in misiune intr-o zona din apropierea marii.

Nu mica le-a fost uimirea, in schimb, atunci cand au vazut pe tarm ceea ce parea a fi scheletul unui animal preistoric. Nestiind despre ce este vorba, soldatii au decis sa transporte carcasa de animal gasita pentru a fi supusa mai multor cercetari de specialitate, relateaza Daily Mail.

Intreg indidentul s-a petrecut pe tarmul insulei Sakhalin, situata la extremitatea estica a Rusiei, in apropierea granitei cu Japonia.
Si cum descoperirea parea a fi cel putin bizara, soldatii au apelat imediat la ajutorul fortelor speciale pentru a recupera scheletul gasit.

Testele initiale efectuate au oferit un raspuns, dimpotriva, au adancit si mai mult misterul. In timp ce probele recoltate din dintii “fiarei” stabileau ca nu este vorba despre un peste, carcasa indica in mod clar ca nu poate fi nici un crocodil sau o alta reptila apropiata.

Cu o lungime estimata de peste sapte metri si cu ramasite a ceea ce parea a fi blana animalului, creatura a ramas mult timp un mister pentru specialisti.

Raspunsul a venit, insa, din partea unor experti marini, care au recunoscut imediat conformatia si au spus ca este vorba despre scheletul unei balene Beluga, sau alba, asa cum mai este cunoscuta in popor.

Initial, fotografiile au fost realizate in 2006, dar pana nu s-a stabilit cu exactitate originea scheletului, nu au fost date publicitatii.

Anul trecut, un turist aflat in vacanta in localitatea spaniola Villaricos a dat peste ramasitele unei astfel de creaturi chiar in timp ce inota.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO