Raspunsul elevilor din Marea Britanie, obligati sa vina la scoala in pantaloni lungi. De ce au protestat in fuste

23-06-2017 14:46


Protest impotriva caniculei

Suparati ca se sufoca de cald in uniforma, cativa elevi au ales sa protesteze, inlocuind pantalonii cu fustele.

Elevii Academiei Isca din Devon, Marea Britanie, au ales sa protesteze impotriva cerintei scolii de-a purta pantaloni lungi pe timpul verii, ca parte a uniformei.

Deranjati ca le este mult prea cald, baietii au dat iama in dulapurile iubitelor sau ale surorilor si s-au prezentat la scoala imbracati in fuste. In plus, unii baieti au ales sa se epileze pentru a marca acest eveniment.

Cum temperaturile au depasit 30 de grade, adolescentii le-au cerut profesorilor sa le permita sa inlocuiasca pantalonii lungi cu fuste scurte. Dascalii nu le-au permis, motivandu-le faptul ca regulamentul scolii nu permite elevilor sa vina la cursuri imbracati cu fuste scurte.

In timp ce baietii au protestat in fuste, fetele s-au alaturat si ele, sustinand ca baietii sunt liberi sa decida cum sa vina imbracati.

"O mare racorire" a descris experienta purtarii fustei unul dintre elevi, in timp ce altul sustinea ca se bucura "de-o briza placuta".

In mod ironic, la scurt timp temperaturile au scazut, inregistrandu-se 20 de grade. Cu toate acestea, unii dintre elevi nu au dorit sa renunte la uniforma destinata fetelor, sustinand ca se simt foarte bine in fuste.

"Suntem de acord cu faptul ca in unele zile a fost incredibil de cald, iar noi facem tot posibilul sa-i determinam pe elevi sa se simta confortabil. Insa, pantalonii scurti nu fac parte din uniforma noastra, destinata baietilor, si nu as dori sa facem schimbari, fara a-i consulta pe elevi si pe familiile acestora. Cu toate acestea, in conditiile in care temperatura va reveni la normalitate, as fi fericita sa se ia in considerare ca pe o schimbare pentru viitor", sustine diriginta clasei, Aimee Mitchell.

"Este vorba despre 30 de baieti, care s-au prezentat la scoala purtand uniforma fetelor. Elevii nu au fost pedepsiti", a declarat purtatorul de cuvant al scolii.

Una dintre mamele elevilor, care a purtat fusta, se declara mandra de gestul fiului ei. "Ryan a venit cu ideea de-a purta fusta, asa ca seara am imprumutat una...Sunt foarte mandra de el. Cred ca este o idee minunata".

O alta mama a fost de aceeasi parere si sustine ca i-a semnalizat si dirigintei  problema. "Fiul meu de 14 ani a vrut sa poarte fusta si i-a spus dirigintei, la care ea le-a raspuns

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO