Declaratia care a revoltat 1 miliard de oameni. Ce i-a spus un judecator unei femei abuzate de sot

Dată publicare: 08-09-2012 15:40
Dată actualizare: 15-10-2012 21:58


judecator India

Un judecator de la Inalta Curte din India a starnit mania intregii natiuni dupa ce a declarat ca este in regula ca un sot sa isi bata nevasta, atata timp cat are grija de ea.

O femeie in varsta de 28 de ani s-a plans unei instante din Bangalore ca este abuzata fizic constant de catre sotul ei si ca o data chiar a dat-o afara din casa.

Cazul a ajuns in fata judecatorului Bhaktavatsala, care i-a spus acesteia ca toate sotiile sufera in timpul casniciei si ca trebuie sa se obisnuiasca.

"Sotul tau are afaceri foarte bune. O sa aiba grija de tine. De ce te mai plangi ca te bate", a declarat Bhaktavatsala.

Declaratiile judecatorului au fost criticate dur de catre presedintele Comisiei pentru Femei a Statului Karnataka, Manjula C, care a afirmat ca o persoana aflata intr-o pozitie atat de inalta nu ar trebui sa gandeasca asa.

"Exista legi care le protejeaza pe femei si acestea au drepturi. Daca oameni ca el fac astfel de declaratii, atunci cine mai ramane sa le protejeze", a spus Manjula.

De asemenea, revoltate de hotararea judecatorului, mai multe persoane au semnat o petitie pe care au trimis-o Sefului Justitiei din India, S.H. Kapadia.

Citeste si:

Fara autobuze, masini si stres. Inovatia care va schimba imaginea Londrei

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO