Daca te uiti la ea cand citeste, spui ca e analfabeta: "Pare incredibil, dar este complet normal"

Dată publicare: 15-03-2013 16:54
Dată actualizare: 18-03-2013 06:44


Ochi

O femeie din Serbia a carei viata este cu susul in jos la propriu i-a uimit pe oamenii de stiinta.

Bojana Danilovic, in varsta de 28 de ani, vede totul cu susul in jos din cauza unei maladii rare la nivelul creierului, care nu proceseaza corect imaginile, scrie thesun.co.uk.

VEZI AICI POZE CU BOJANA

Bojana are un computer special: imaginea de pe desktop este invers. La fel si tastatura. Tanara citeste carti si ziare invers, iar la serviciu – un consiliu local din Serbia – completeaza formulare create special pentru ea. Acasa se uita la un telezivor asezat cu susul in jos, in timp ce familia ei urmareste programele la un alt aparat.

"Poate parea incredibil, dar pentru mine este complet normal. M-am nascut asa. Este felul in care vad eu lumea", a declarat Bojana.

Expertii americani in neurologie de la Institutul Masachusetts si Universitatea Harvard sunt de parere ca tanara sufera de "fenomenul orientarii spatiale".

"Spun (n.r. neurologii) ca ochii mei vad imaginile corect, insa creierul meu le schimba. Insa nu par sa stie exact cum se intampla acest lucru, stiu doar ca se intampla si zona din creier unde se produce schimbarea", a mai spus tanara.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO