"Daca nu crezi in Iisus, te va bantui Diavolul". Replica a provocat un scandal imens in Anglia

Dată publicare: 15-06-2012 08:54
Dată actualizare: 11-09-2012 07:52


Isus Hristos

Un medic ar putea ramane fara dreptul de practica, dupa ce a fost acuzat de un pacient ca a incercat sa-l converteasca la crestinism si l-a amenintat ca va fi “bantuit de Diavol” daca nu crede in Iisus.

Richard Scott, de 51 de ani, este un medic cu reputatie buna, absolvent la Cambridge si fost misionar medical.

Acum el este implicat intr-un scandal, dupa ce un pacient l-a reclamat pentru propaganda religioasa, scrie Daily Mail.

Iata ce s-a intamplat. In urma cu 2 ani, medicul a acordat o consultatie unui barbat care avea idei sinucigase. Richard Scott i-ar fi spus acestui ca daca nu “se intoarce la Iisus”, va avea de suferit, din cauza Diavolului, care il va bantui.

Doctorul se apara, declarand ca pacientul a fost de accord sa discute despre religie, insa ulterior ar fi devenit reticent.

Scott este sustinut de Asociatia Medicilor Crestini. Institutia atrage atentia ca medicilor li se ingradeste in acest fel dreptul la libera exprimare a credintei.

In plus, medicii buni practica o abordare holistica a problemelor medicale specifice unui pacient, nu se limiteaza doar la medicamente si analize, precizeaza Asociatia.

Colegiul Medicilor din Marea Britanie, care ancheteaza cazul, declara insa ca nu este vorba de religie, ci de abuzurile pe care le pot comite medicii, care profita de pozitia lor, ca sa-si impuna credintele.

Scott a fost avertizat ca la urmatoarea abatare va ramana fara licenta de libera practica.

Richard Scott practica medicina la Centrul Medical Bethesda din Margate, care anunta pe site ca angajatii sai sunt crestini si obisnuiesc sa discute despre religie cu pacientii lor.

Acestora li se cere sa precizeze de la inceput daca nu vor sa abordeze aceste subiecte in timpul consultatiei.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO