Cutia care demonstreaza ca Iisus a trait, dar care schimba totusi o importanta parte a Bibliei

16-03-2012 12:10


Iisus

Un colectionar de antichitati din Israel a descoperit o cutie mortuara veche de 2.000 de ani, pe care sunt inscriptionate urmatoarele cuvinte: "Iacov, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus".

Colectionarul nu a falsificat inscriptia de pe sicriul de piatra, lucru dovedit in urma unei expertize desfasurate in Ierusalim.

Obiectul antic este de-a dreptul misterios, mai ales dupa ce instanta din Ierusalim l-a gasit nevinovat pe Oden Golan.

Instanta a concluzionat ca aceasta cutie funerara veche de 2.000 de ani "va continua probabil sa fie cercetata de catre oamenii de stiinta si de arheologi, iar timpul va da un raspuns".

El este noul Nostradamus! Uite ce previziuni extraordinare a facut un pusti de 12 ani

"Ma bucur ca am fost gasit nevinovat pentru toate acuzatiile cu care m-am confruntat in ultimii sapte ani", a declarat Golan.

Desi el a fost achitat privind inscriptia falsa, a fost gasit insa vinovat pentru alte acuzatii referitoare la legea antichitatilor.

Golan ar fi obtinut sicriul, impreuna cu o veche tablita, ce descrie renovarile Primului Templu biblic de catre regele Joash, de la niste negustori arabi din Ierusalimul de Est, in urma cu zece ani.

Inscriptia are o mare importanta. Cartile biblice ale lui Matei, Marcu, dar si scrisorile catre Galateni se refera la Iacov ca fratele lui Iisus, desi romano-catolicii sustin ca Iisus nu a avut frati sau surori.

Daca aceasta cutie este autentica, atunci ar putea fi considerata cea mai importanta dovada a existentei lui Iisus Hristos, descoperita vreodata.

Doua comitete ale Autoritatii pentru Antichitati din Israel au declarat in 2003 ca sicriul este autentic, dar ca inscriptiile au fost falsificate.

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO