Curtea Suprema din Marea Britanie i-a permis unei femei sa ceara bani de la fostul sot, dupa 25 de ani de la divort

Ultima actualizare: 16-03-2015 07:21
divort

Decizie surprinzatoare a Curtii Supreme din Marea Britanie. Instanta a decis ca o femeie are dreptul sa solicite compensatii materiale fostului sot, chiar daca au divortat in urma cu mai bine de un sfert de secol.

Domnul in cauza a devenit, intre timp, milionar, iar fosta nevasta ii cere aproape doua milioane de lire sterline. In cel mai bun caz, va obtine o suma mult mai modesta, cred judecatorii.

Kathleen Wyatt si Dale Vince s-au intalnit cand erau studenti. Au facut un copil, dar au divortat in 1992. Acum, ea locuieste intr-o casa modesta din Tara Galilor, in timp ce el are un adevarat castel. Dupa ce s-au despartit, barbatul a inceput o afacere cu energie din surse regenerabile care a ajuns sa valoreze peste 100 de milioane de lire sterline. Timp in care, sustine femeia, n-a contribuit la intretinerea fiului lor.

Cazul va merge acum la sectia de drept familial a Curtii. Aceasta instanta va decide daca femeia primeste vreun ban si cat anume. Ea a cerut 1,9 milioane de lire sterline.

Nicholas Wilson, judecator la Curtea Suprema: "Este evident chiar si in aceasta etapa ca nu se pune problema sa primeasca o suma atat de mare."

Milionarul, ca si avocatii specializati in divorturi, spun ca decizia reprezinta un precedent periculos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO