"Eruptia secolului" are loc chiar ACUM in Congo. Vulcanul Nyamulagira ofera un adevarat show VIDEO

Dată publicare: 14-11-2011 06:28
Dată actualizare: 04-05-2012 06:52


vulcan in eruptie Congo

VIDEO. Parcul National Virunga din Republica Democrata Congo ii invita pe turisti sa fie martori la cea mai mare eruptie a unui vulcan. Este vorba despre Nyamulagira, a carui lava se vede spectaculos pe timp de noapte.

Astfel, pasionatii acestor fenomene trebuie sa scoata din buzunare aproximativ 220 de euro pentru a fi escortati pana la un loc special amenajat, in estul Republicii Democrate Congo - tara macinata de conflicte si considerata ca fiind printre cele mai subdezvoltate de catre Natiunile Unite.

Eruptia acestui vulcan, cel mai mare din Africa, a inceput pe 6 noiembrie 2011 si a crescut in intensitate. Astfel jetul de lava a atins acum o inaltime de aproximativ 200 de metri. De altfel, unii oameni de stiinta, entuziasmati, au afirmat ca activitatea vulcanica a lui Nyamulagira poate fi considerata ... "eruptia secolului".

Ghizii au deseori scenarii de calatorie care iti dau fiori. Insa acum chiar le-au intrecut pe toate, dupa ce au luat decizia de a face o excursie langa vulcanul aflat in plina eruptie. Mai mult de-atat, ei chiar si-au instalat tabara in apropiere si au ramas peste noapte.

La prima vedere pare o nebunie, insa vulcanologul Dario Tedesco spune ca in ciuda apropierii, barbatii si-au instalat tabara intr-o zona sigura. Imaginile surprinse in timpul acestei calatorii inedite sunt absolut spectaculoase.

Eruptia vulcanului Nyamulagira poate dura si luni intregi. Spre exemplu, in 1989, a erupt neincetat timp de 9 luni, dar in ianuarie, anul trecut, activitatea lui a durat cateva zile.

Sursa foto: Daily Mail
 

Sursa: AFP, Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO