Cum sa evitam sfarsitul lumii: pietricelele ne pot scapa de pericolul unui asteroid urias

Dată publicare: 07-05-2012 14:34
Dată actualizare: 13-08-2012 00:22
Sursa: io9.com


asteroid

Doi experti in inginerie spatiala dau mai multe sanse Pamantului intr-o “lupta” cu un asteroid urias, care ar putea duce la disparitia speciei umane, potrivit io9.com.

Conform testelor si teoriilor pe care le-au elaborat, cei doi dau ca singura solutie de salvare un roi de pietricele, care sa inconjoare gigantul amenintator.

Daca un astfel de obiect ar circula cu o viteza mare catre planeta noastra, inginerii au afirmat ca trebuie lansata o racheta, care sa elibereze in directia acestuia milioane de pietricele.

Ele au rolul de a cufunda asteroidul intr-un praf care ii va “taia” energia solara, dar si campurile electromagnetice, si-l vor face sa se abata de la destinatia initiala.

Mai exact, cu numai 500 de kilograme de “pietricele”, un asteroid de 250 de metri latime ar putea fi deviat cu aproximativ 35.000 de kilometri, suficient cat sa ne evite la mare distanta.

Expertii au spus ca este nevoie de inca opt ani pentru ca metoda sa fie pusa in aplicare.

Una dintre cele mai cunoscute ecranizari ale amenintarii din spatiu este filmul “Armageddon”, in care Bruce Willis joaca rolul principal.

In pelicula SF, Pamantul scapa de la distrugere dupa ce asteroidul este fragmentat printr-o explozie uriasa. In realitate insa, bucatile care pot rezulta in urma unei astfel de masuri pot fi la fel de periculoase pentru planeta noastra.

Sursa: io9.com, Pro TV

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO