Cum poate o lume intreaga sa vada ce faceti in casa, indiferent de ora, daca aveti webcam. Recomandarile specialistilor

Dată publicare: 21-09-2014 10:19
Dată actualizare: 24-09-2014 06:43


webcam

Un experiment realizat de Daily Mail scoate la iveala cat de nesigure sunt camerele de filmat montate in casa si cum hackerii pot sa vada tot ceea ce se intampla in locuinta, fara ca proprietarii sa isi dea seama.

Timp de o saptamana jurnalistii publicatiei au umarit online, pe un site la care toata lumea poate sa aiba acces, ce se intampla in casele britanicilor care au webcam.

Monitoarele pentru bebelusi, camerele montate in casa pentru siguranta sau webcam-urile, cu toate pot fi accesate de hackeri la orice ora.

"Este socant. Ar trebui ca toate persoanele care cumpara astfel de device-uri sa fie obligate sa schimbe parolele imediat dupa ce au fost cumparate", a declarat un politician din Marea Britanie.

Citeste si: Inca o vedeta este victima hackerilor. O fotografie NUD cu Rihanna a fost postata pe internet

"Intr-o clipa am spus adio vietii si fiului meu". Soprana Diana Croitoriu si-a anuntat pe Faceook intentia de a se sinucide

In jur de 350.000 de persoane din Anglia cumpara acest gen de camere de supraveghere si uita sa le schimbe parolele initiale.

Cele mai multe astfel de device-uri primesc automat user si parola in momentul in care sunt conectate la internet. Ele trebuie insa schimbate pentru siguranta, altfel proprietarul risca sa fie vazut de o lume intreaga in intimitatea locuintei sale.

Sursa: Daily Mail

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO