Cum ajung fumatorii sa lucreze cu o saptamana mai putin pe an decat colegii lor de birou

Dată publicare: 22-10-2013 16:08
Dată actualizare: 25-10-2013 06:54


tigari

Un studiu al celor de la Voucher Codes Pro indica faptul ca fumatorii petrec pana la 45 de minute pe zi plecati de la birou, pe cand colegii lor nefumatori isi continua munca.

Adunate pe saptamana, pauzele de tigara contabilizeaza patru ore in care fumatorii lipsesc de la birou si se bucura de pauzele de tigara, potrivit Daily Mail.

Pe durata unui intreg an, fumatorii acumuleaza pauze de tigara egale cu o saptamana de liber, in comparatie cu colegii lor de birou.

Mai putin de o persoana din cinci a admis ca fumatul ii transforma intr-un angajat mai putin muncitor, in comparatie cu colegii nefumatori.

Mai mult, 46% dintre fumatori au afirmat ca pauzele de tigara le imbunatatesc performanta la birou, din cauza faptului ca se deconecteaza de la stres si au sansa de a socializa cu colegii.

"Daca nu as fuma, as fi mult mai stresat si nu as putea sa fac nici macar jumatate din lucrurile zilnice pe care le fac acum", a spus un fumator.

Cei care au participat la studiu au spus ca-si iau circa sase pauze pentru a fuma pe zi, fiecare dintre acestea durand sapte minute si 30 de secunde.

 

Sursa: Daily Mail

Tags: fumatori, munca, birou,


VIDEO PROTVPLUS.RO