Cum a ajuns aceasta studenta din SUA sa se alature Statului Islamic. Mesajul cutremurator lasat parintilor printr-un bilet

01-04-2016 11:37


Jaelyn Young

Inca un caz din SUA ne confirma cat de puternica este influenta jihadistilor pe internet. O tanara educata din SUA, crescuta intr-o familie normala, a decis sa renunte la tot pentru a se alatura Statului Islamic in Siria.

Jaelyn Young, o studenta de 20 de ani din SUA, risca sa-si petreaca urmatorii 20 de ani in inchisoare pentru ca a incercat sa plece in Siria. Tanara s-a convertit la islamism imediat ce a intrat la facultate

Fiica unei administratore de scoala si a unui ofiter de politie, Jaelyn a fost extrem de buna la invatatura. In timpul liceului a fost majoreta. Procurorii spun ca si-a indreptat atentia catre ISIS urmarind video-uri online. Mai mult, ea l-ar fi convins pe iubitul ei, Muhammad Dakhlalla, sa se alature teroristilor in Siria.

Tanara a pregatit si un bilet de adio pentru parintii ei: "Am gasit contacte, am facut toate aranjamentele, am planificat plecarea. Sunt vinovata de tot ceea ce vei auzit in curand", le-a scris ea inainte sa paraseasca Statele Unite ale Americii.

Din fericire, cuplul a fost luat legatura fara sa stie cu un agent federal sub acoperire, iar cei doi au fost arestati chiar inainte sa se imbarce intr-un zbor catre Istanbul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO