Criza impinge la solutii extreme. Cum au salvat doua bordeluri o echipa de fotbal din Grecia

Ultima actualizare: 21-10-2012 00:55
prostituate

O echipa de fotbal din Grecia, cam stramtoarata, a gasit o modalitate mai putin obisnuita de a obtine bani pentru plata facturilor.

Solutia miraculosa tine de cea mai veche meserie din lume.
Fotbalistii joaca acum in tricouri roz, "impodobite" cu numele sponsorilor - doua case de toleranta.

Cele doua stabilimente din Larissa - care au acte in regula - acopera cheltuielile unei club de fotbal de amatori, Voukefalas, format din studenti, chelneri, un barman si cativa soferi care livreaza pizza. Fotbalistii amatori intra pe teren din pasiune, in timpul liber.

Proprietara uneia dintre casele de toleranta, care sponsorizeaza echipa, o femeie de 67 de ani, e prezenta la toate meciurile.

Cei care se ocupa de organizarea meciurilor n-au fost deloc incantati atunci cand au aflat de aceasta sponsorizare... "roz". E nepotrivita pentru spectatorii minori, a fost unul dintre reprosuri.

Multe echipe fac eforturi ca sa reziste. Si cu greu obtin bani intr-o tara aflata de sase ani in recesiune, ajunsa in pragul falimentului, unde guvernele introduc tot felul de taxe si indeamna populatia sa faca economii, ca sa obtina imprumuturi externe.

Asa ca fotbalistii s-au descurcat cum au putut si au apelat la diversi sponsori: fast-food-uri, o fabrica de mezeluri, o alta de branza feta..., chiar si o firma de pompe funebre.

Dar tricourile roz, cu numele caselor de toleranta imprimate la vedere, au starnit, de departe, cele mai multe reactii.

Soula Alevridou, matroana unui bordel, a oferit deja 1.000 de euro pentru a-si face reclama pe tricourile fotbalistilor. Ea spune insa ca iubeste fotbalul si ca prefera sa-si investeasca profitul in acest fel: "Noi nu avem nevoie de publicitate. Ce facem noi se afla din vorba in vorba. Dar daca nu ne ajutam savantii si sportivii, ce se va intampla? Mai bine le dau lor bani, decat sa-i pun intr-un cont in Elvetia", declara femeia.

Clubul de fotbal Voukefalas anunta ca are nevoie de aproximativ 10.000 de euro anual, iar doamna Alevridou a primis ca ii va ajuta in continuare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO