Criminalul care putea sa pacaleasca moartea. Cat a reusit sa supravietuiasca injectiei letale, la sfatul avocatului

Dată publicare: 29-01-2014 12:19
Dată actualizare: 01-02-2014 06:55


Injectie letala

Substanta letala folosita pe un criminal de 53 de ani era cat pe-aci sa nu ii provoace acestuia moartea. Potrivit Business Insider, barbatul a reusit sa supravietuiasca timp de 26 de minute.

Dennis McGuire a fost injectat pe 16 ianuarie cu o substanta letala nemaifolosita pana atunci si a reusit sa supravietuiasca timp de 26 de minute, cel mai lung timp din 1999, de cand in Ohio, locul executiei, a fost reinstaurata pedeapsa cu moartea.

Timp de zece minute, barbatul a respirat sacadat si a avut contractii ale pieptului, avand probabil dureri foarte mari. Dar este posibil ca McGuire sa isi fi exagerat reactiile, chiar la indemnul avocatului sau din oficiu, relateaza Associated Press.

Inscrisurile inchisorii, date publicitatii luni, arata ca McGuire ar fi marturisit gardienilor cum avocatul sau l-a sfatuit sa-si transforme executia intr-un adevarat show, cu scopul abolirii pedepsei capitale. Pe de alta parte, alti trei oficiali ai inchisorii spun ca McGuire a opus oricum rezistenta.

“Nu avem de unde sa stim, evident, pentru ca nu-l mai putem intreba pe McGuire”, a declarant Amy Borror, purtatoarea de cuvant a avocatului incriminat.

Reactia publicului a fost cea asteptata si multi au inceput sa se intrebe daca este in regula folosirea unor injectii de rezerva, in locul substantelor letale folosite in mod obisnuit. Intre timp, California si Arkansas au suspendat executiile, pana cand vor reusi sa isi refaca rezerva de injectii.

Familia barbatului, condamnat pentru violarea si uciderea unei femei insarcinate, in 1989, a dat in judecata compania care a creat substanta folosita pe acesta.

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO