Inregistrare spectaculoasa. Vietatea din adancuri pe care nu te-ai astepta sa o vezi pe uscat. VIDEO

Dată publicare: 24-11-2011 09:28
Dată actualizare: 03-05-2012 05:03


caracatita pe uscat

O caracatita a iesit din apa si a pornit intr-o calatorie pe uscat pentru a-si cauta mancare. O familie cu o camera a fost norocoasa sa asiste la inedita scena si a surprins-o intr-un video.

Intamplarea pare sa confirme studiile unor oceanologi, conform carora caracatitele ar fi creaturi dotate cu o inteligenta superioara. 

Se pare ca “aventura” acestei caracatite nu este unica. Cercetatorii care au studiat caracatitele aflate in captivitate au constatat de mai multe ori ca aceste creaturi evadeaza frecvent din apa. Au fost gasite pe covoare, pe rafturile cu carti si chiar intr-un ceainic, sau in acvariile altor pesti, unde, de obicei, si-au luat masa.

Cu toate acestea, este neobisnuit sa surprinzi imagini cu o caracatita pe uscat, in actiune. Si se pare ca aceste fiinte au inca multe secrete nedescoperite.

Asta pentru ca cercetatorii nu au avut timp sa le descopere din cauza duratei de viata relativ scurte a caracatitelor si pentru ca sunt cunoscute ca fiind foarte timide si evita sistematic contactele nu doar cu oamenii, ci si cu alte creaturi marine, inclusiv alte caracatite. 

Sursa: Yahoo News

Tags: caracatita,


VIDEO PROTVPLUS.RO