Costa o avere sa-l vezi si 400 de dolari sa-l iei acasa. Cum arata cel mai mare gandac din lume

Dată publicare: 23-07-2013 13:42
Dată actualizare: 26-07-2013 06:45


Gandacul Titan

Aceste imagini il infatiseaza pe Titanus giganteus, cel mai mare gandac din lume si, in acelasi timp, una din cele mai misterioase creaturi pe de planeta.

Mai bine cunoscut sub numele de “Gandacul Titan”, poate sa ajunga la 18 centimetri lungime si are maxilarul atat de puternic incat frange in creion din lemn in doua.

In ciuda dimensiunilor infioratoare si a muscaturii puternice, acest gandac este complet inofensiv cand intra in contact cu oamenii, potrivit Daily Mail.

Insecta traieste ascunsa in padurile tropicale din America de Sud si iese la suprafata doar cand vrea sa gaseasca companie.

Bizar este ca larvele acestei insecte gigant nu au fost niciodata vazute. Oamenii de stiinta cred ca aceste insecte se hranesc cu lemn putrezit si ca ajung la maturitate in cativa ani.

Creatura este atat de mare incat nu are suficienta energie sa zboare prea mult.

Daca este atacat, gandacul titan isi foloseste maxilarul puternic ca sa-si muste agresorii.

Pana acum a fost vazut in Brazilia, Ecuador, Bolivia, Columbia si Peru, unde localnicii il prind doar dupa lasarea intunericului.

In timp ce multi oameni incearca sa-l evite, multi turisti platesc localnicilor multi bani ca sa-l vada in mediul sau natural. Un exemplar din aceasta specie se vinde cu minim 400 de dolari.


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO