Copiii supraponderali, luati din mijlocul famililor. Alimentatia de acasa le pune viata in pericol

Dată publicare: 29-12-2013 08:50
Dată actualizare: 01-01-2014 03:07


Copil obez

Copiii supraponderali au fost luati de langa familii de asistentii sociali, dupa ce au fost hraniti excesiv si cu alimente bogate in calorii.

Tinerii cu probleme de greutate au fost plasati in grija statului pe tot teritoriul Marii Britanii, de teama ca greutatea lor le va afecta sanatatea, informeaza Daily Mail.

Un copil avea indexul masei corporale de 35, echivalentul unui adult de 1,8 metri care cantareste 120 de kilograme.

Masura vine pe fondul cresterii numarului de parinti care cedeaza poftelor copiilor de a manca hrana nesanatoasa, obicei cunoscut ca "asasinare prin bunatate".

In ultimul an, cinci copii britanici au fost luati din familiile lor pentru ca erau hraniti prea mult.

Un asistent social a declarat: "Doar in cazuri extreme luam un copil in protectia statului din cauza greutatii, pentru ca incercam sa colaboram cu familia, pentru a le corecta obiceiurile alimentare."

Obiezitatea la copii a atins niveluri epidemice in Anglia, unde aproape 1000 de copii au fost spitalizati din acest motiv, in ultimii 3 ani.

Sistemul sanitar de stat cheltuie anual aproape 2,4 miliarde de lire pentru aceasta problema.

In mod alarmant, copii chiar si de 10 luni au fost internati din cauza greutatii execesive.

Anglia are una dintre cele mai mari rate ale obezitatii din lumea occidentala, motiv pentru care expertii din sanatate si grupuri de voluntari colaboreaza pentru imbunatatirea dietelor si a stilului de viata.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO