Copiii nu au voie sa cante si sa citeasca povesti. Ce reguli stricte impune o scoala engleza

Dată publicare: 23-09-2013 12:23
Dată actualizare: 26-09-2013 06:52


Scoala

O institutie de invatamant musulmana din Marea Britanie impune reguli extrem de stricte atat elevilor, cat si profesorilor, scrie DailyMail.

Controlul religios se impune cu strictete intr-o scoala musulmana care ar trebui sa fie libera. Copiii nu au voie sa cante, nici sa citeasca povesti, iar profesoarele sunt obligate sa poarte val, dupa cum a marturisit o fosta angajata a scolii.

Profesoarele s-au plans ca ar fi fost obligate sa poarte valul, desi nu sunt de religie musulmana. Mai mult, cei 200 de elevi inscrisi la scoala nu au voie sa cante la instrumente cu coarde, care sunt interzise in religia islamica. Cantatul cu vocea este permis numai daca implica melodii cu mesaj religios.

Lucrurile merg chiar mai departe: “Cand ii inveti pe copii alfabetul, nu poti sa exemplifici litera P folosind cuvantul porc” a declarat un angajat al scolii pentru The Sunday Times. “Nu le putem citi copiilor o poveste cu vrajitoare, deoarece contravine religiei” a mai adaugat acesta.

O alta sursa din interiorul scolii a dezvaluit ca fetitele sunt obligate sa se aseze in spatele clasei, cat mai departe de baieti.
Profesoarele si celelalte angajate ar fi fost obligate sa semneze un contract prin care sunt fortate sa poarte valul islamic, desi nu toate au aceasta religie.

“Fetitele sunt tratate foarte diferit de baieti, ele fiind asezate in spatele clasei. Baietii merg primii sa manance, iar abia dupa ce termina, au voie sa mearga si fetele” a declarat aceeasi sursa pentru DailyMail.

Sursa: Daily Mail

Tags: scoala, clasa,


VIDEO PROTVPLUS.RO