Compania Dove, acuzată din nou de rasism

Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Duminica 08 Octombrie 2017 13:35
Categorie: Divers

O reclamă a companiei Dove a stârnit controverse, pe rețelele de socializare, din cauza unor imagini calificate de consumatori drept „rasiste”, în care o femeie de culoare devine albă, după ce se spală cu un gel de duș.

În imaginea postată de mai multe persoane, pe Facebook și Twitter, poate fi observată o femeie de culoare care, atunci când își dă jos tricoul, se transformă într-o alta, cu pielea de culoare albă.

În colțul din dreapta jos apare o sticlă de gel de duș, pe care este trecută marca Dove, informează publicația britanică The Independent.

Ca urmare a reacțiilor din spațiul public, reprezentanții firmei cosmetice au transmis, pe Twitter: „O imagine postată, recent, pe Facebook, pare să fi ignorat să acorde atenție modului în care sunt portretizate femeile de culoare. Regretăm ofensele aduse”

Potrivit sursei citate, pentru moment este neclar cărei piețe i se adresa reclama, însă un make-up artist, care a postat prima imaginea pe Facebook, afirmă că această campanie scoate în evidență mesajele pe care persoanele de culoare din Statele Unite le primesc, cu privire la culoarea pielii lor.

„Ce le spune America persoanelor de culoare? Că suntem judecați după culoarea pielii, iar asta include chiar și ceea ce e considerat frumos, în această țară. Ignoranța companiilor privind această problemă nu are nicio logică”, a scris Naythemua, cea care a postat prima imaginea pe Facebook.

Totodată, pe Twitter a apărut și o fotografie cu un gel de duș Dove, pe care scrie că hidratează „de la pielea normală, până la pielea de culoare”.

 

Nu este prima dată când o campanie Dove este acuzată de rasism. În 2011, compania a lansat o campanie în care apar trei femei, între care una de culoare și o alta ce pare a fi hispanică, pentru a arăta că pielea lor capătă o nuanță mai deschisă, după ce folosesc produsele Dove.

În replică, Dove a precizat, la acel moment: „Toate femeile din reclamă vin să sugereze cum arată pielea acestora după folosirea produsului. Nu ne implicăm în nicio activitate care urmărește să insulte vreun segment al audienței”.

"Doar 4% se considera frumoase". Diferenta dintre cum se vede o femeie si cum e descrisa de altii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rachel Johnson, sky news, brexit,
Momentul în care o jurnalistă britanică s-a dezbrăcat LIVE la TV. VIDEO
Surpriza unui italian, după ce şi-a închiriat casa unor români. "Şi balustrada au luat-o"
Viaţa ei s-a transformat total după ce a cunoscut un băiat pe TINDER. Ce s-a întâmplat cu fata
Vițel cu două capete și 4 ochi, născut într-un sat izolat. Reacția localnicilor VIDEO
"Regina hoţilor de buzunare", arestată în Austria: "Nu e fată rea, mai fură și ea"
Situaţie unică, într-o familie din Norvegia. "Copiii mei au trei mame"
MAI
Mesajul savuros al MAI de Ziua Îndrăgostiților. Ce recomandă șoferilor
O cățelușă rămasă fără pui a adoptat un oposum orfan. VIDEO
Un fotomodel a fost mușcat de un porc în timpul unei ședințe foto în Bahamas. VIDEO
Modelul care le-a promis sex agenților rutieri are noi probleme. Ce le-a făcut unor minori
Un fox terrier de 7 ani a câștigat cel mai prestigios concurs canin din SUA
De la vedetă pe site-urile pentru adulți la soldat în armata UK: "Lumea e șocată”