Combinatia alcoolului cu energizantul poate fi mai daunatoare decat s-a crezut pana acum

Dată publicare: 14-09-2013 10:01
Dată actualizare: 17-09-2013 06:51


energizant

Cei care consuma alcool in combinatie cu bauturi energizante ar putea sa se expuna intr-o masura mult mai mare afectiunilor decat s-a crezut pana acum.

Profesorul Peter Miller, care preda psihologia la Universitatea Deakin din Australia, sustine ca studiile referitoare la efectul combinarii alcoolului cu energizantele au fost in cea mai mare parte finantate de Red Bull, potrivit dailymail.co.uk.

Patru din cinci astfel de studii au fost realizate de cercetatori care au fost sponsorizati de producatorii respectivei bauturi energizante, a afirmat Miller.

Desi studiile au aratat ca "nu trebuie sa ne facem griji in privinta riscurilor", acestea nu au analizat decat consecintele unui consum minim de alcool combinat cu energizant, sustine profesorul. "Nu reflecta realitatea", spune Miller, el fiind de parere ca majoritatea celor care combina alcoolul cu energizantul consuma respectivul cocktail in cantitati mari.

"Este grav ca publicul are incredere in rezultatele acestor studii. Organizatorii conferintelor ar trebui sa le solicite cercetatorilor sa declare daca au primit fonduri de la cei care produc aceste bauturi pentru studii sau daca au fost sprijiniti financiar de producatorii energizantelor pentru a participa la intalniri sau conferinte", a declarat profesorul Miller.

Studiile referitoare la comportamentul celor care consuma alcool in combinatie cu energizant au aratat ca respectivele persoane consuma mai mult alcool decat altele, sunt mai predispuse la un comportament agresiv, se ranesc mai des si sunt tentate mai mult sa se urce baute la volan.

Trei studenti din patru din Europa sau din Statele Unite consuma alcool in combinatie cu energizant.

Citeste si:

Nu e o gluma. Cea mai mare companie aeriana din lume vinde bilete gratuite

McDonald’s testeaza o aplicatie, in premiera, ce va schimba conceptul lantului

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO