Cine sunt copiii supradotati, care au un IQ mai mare decat Einstein

Dată publicare: 27-10-2012 20:08
Dată actualizare: 30-10-2012 06:49
Sursa: The Week


einstein

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai inteligenti oameni din istorie, insa recent doua fete de 12 si 15 ani au reusit sa depaseasca IQ-ul omului de stiinta.

Acestea nu sunt primele cazuri ale unor copii supradotati. Revista The Week a intocmit un top al micilor genii, care au un IQ mai mare decat cel ce a creat teoria relativitatii.


1. Fabiola Mann, 15 ani, IQ de 162
Fabiola, care s-a nascut in Goa, India, dar traieste in prezent in Marea Britanie, si-a implorat parintii sa plateasca taxa pentru a putea sustine testul Mensa. Potrivit Forbes, fata de 15 ani ia lectii de karate, asculta muzica clasica si isi petrece timpul liber cantand la pian si jucand sah.


2. Olivia Manning, 12 ani, IQ de 162
Cu o capacitate extraordinara de invatare, Olivia a avut nevoie de doar 24 de ore pentru a retine replicile din piesa de teatru Macbeth. Dar pana si ea a fost surprinsa cand a vazut ca a obtinut un scor al IQ-ului mai mare decat Stephen Hawking, Bill Gates si chiar Einstein.


3. Jacob Barnett, 12 ani, IQ 170
La varsta de doi ani, Jacob a fost diagosticat cu sindromul Asperger (tulburare comportamentala legata de autism). Se pare insa ca baiatul era doar mai dezvoltat intelectual decat altii de aceeasi varsta. El isi doreste acum sa devina profesor universitar si sa faca din matematica o materie pe intelesul tuturor.


4. Pranav Veera, 6 ani, IQ de 176

La varsta la care a fost testata, fetita putea spune numele presedintilor americani in ordine, sa recite alfabetul de la coada la capat si sa indice ziua din saptamana pentru orice data incepand cu 2000. Pranav are memorie fotografica si spune ca i-ar placea sa fie astronaut.


5. Victoria Cowie, 11 ani, IQ de 162

Victoria, o eleva din Marea Britanie, “nu este o tocilara”, spune mama sa, care adauga ca fata iubeste teatrul, muzica si sa joace fotbal. Intrebata ce i-ar placea sa devina cand va creste, Victoria a spus ca vrea sa lucreze cu animalele si sa se faca veterinar.
 

Sursa: The Week, The Abs Diet


VIDEO PROTVPLUS.RO