Chinezii au inceput sa cumpere din Canada aer curat imbuteliat. Compania care s-a imbogatit datorita unei glume

Dată publicare: 16-12-2015 14:50
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


cutii de aer Vitality Air

Smogul care a acoperit metropolele Chinei a dat nastere unui comert cel putin bizar.

O companie din Canada care a inceput sa imbutelieze aer curat din Muntii Stancosi ca o gluma pe Ebay a dat lovitura din cauza valului de poluare ce s-a abatut recent asupra Chinei. Vitality Air a fost fondata in 2014 in Edmonton de doi oameni de afaceri care au vandut pe Internet, cu 50 de centi, o punga cu aer. A doua punga s-a vandut insa cu 160 de dolari si cei doi au realizat ca exista o piata pentru “aerul imbuteliat”.

In ultimul an, Vitality Air a vandut bine in America de Nord si in Orientul Mijlociu, dar compania canadiana a cunoscut cu adevarat succesul in ultimele 2 luni - dupa ce nord-estul si sudul Chinei, in principal metropolele Beijing si Shanghai, au fost acoperite de un nor de smog. Desi aerul din muntii Stancosi este un produs de lux, in fiecare zi se vand sute de cutii.

O cutie de 7,7 litri de aer costa aproximativ 100 de yuani – 63 de lei. Marea provocare, spune unul dintre fondatorii companiei, este sa faca fata cererii. Si asta deoarece fiecare cutie de aer proaspat trebuie “umpluta manual”, afirma intreprinzatorii canadieni, care trateaza in continuare afacerea ca pe o gluma.
 

Sursa: Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO