Chinezii au domesticit pisicile. Fosile vechi de 5300 de ani sustin teoria

Ultima actualizare: 20-12-2013 00:08
pisica obeza

Relatia moderna dintre oameni si pisici este documentata intensiv pe Youtube, insa cercetatorii nu stiu cum a inceput procesul initial de domesticire a acestora.

 Oamenii de stiinta au descoperit mai multe schelete fosilizate de pisici, vechi de peste 5000 de ani, una dintre cele mai vechi dovezi ale domesticirii acestor animale, informeaza The Verge.

Se banuieste ca stramosii pisicilor au trait in apropierea oamenilor, s-au hranit cu rozatoarele care infestau recoltele si cu resturile oamenilor si chiar au primit mancare de la acestia.

Studiul a fost relizat de Academia Chineza de Stiinte. Cercetatorii au descoperit, intr-un sat din Shaanxi, opt oase de pisica, care proveneau de la cel putin doua exemplare. Una dintre ele a murit la o varsta destul de inaintata, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa prespuna ca a fost ingrijita de oameni.

Aproape toate speciile moderne de pisica se trag dintr-o specie salbatica din Orientul Apropiat, dar nu exista dovezi ADN care sa confirme ca piscile descoprite in Quanhucun erau dintr-o specie inrudita.

Lucrarea sugereaza ca acestea ar fi putut fi aduse printr-o retea de negustori.

Alte fosile de pisica dateaza de 4000 de ani, din Egiptul Antic.

 

Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO