MARELE Danez care a devorat 14 canapele. Cainele de peste doi metri ce trebuie plimbat noaptea, ca sa nu sperie lumea

Dată publicare: 08-02-2014 17:31
Dată actualizare: 11-02-2014 06:58


Freddy, un caine din rasa Marele danez, care masoara 2,1 metri atunci cand sta pe picioarele din spate, este cel mai inalt patruped din Marea Britanie.

Atunci cand se afla intr-o incapere alaturi de alti caini, nu exista niciun dubiu cine va domina un eventual concurs canin. In pozitie normala, Freddy masoara putin peste un metru, insa, cand se ridica pe picioarele din spate, inaltimea sa o depaseste cu usurinta pe cea a unui om normal.

Recordul la nivel mondial este detinut de un alt caine din aceasta rasa, ce traieste in Michigan, SUA. Acesta masoara 2,2 metri, are patru ani si se numeste Zeus. Freddy, insa, se afla in continuare in plin proces de crestere, asa ca este foarte posibil ca in scurt timp sa il depaseasca pe Zeus, noteaza Daily Mail.

Patrupedul din Marea Britanie are 18 luni si este, efectiv, la cativa milimetri distanta de a-si adjudeca recordul mondial. Freddy cantareste in acest moment 70 de kilograme si consuma, saptamanal, hrana pentru caini in valoare de 90 de euro. Pe langa asta, uneori se mai infrupta si cu cate un pui la rotisor, intreg, dar nu refuza nici untul de arahide pe paine.

Pe cand era un pui, Freddy a distrus nu mai putin de 14 canapele, pana cand si-a dat seama ca sunt mai utile la stat pe ele, decat sa fie mancate.

Veneam acasa si gaseam un morman din ceea ce era pana atunci canapeaua, totul imprastiat pe podea. Dar este puiul meu si nu-mi pot imagina viata fara el”, spune stapana lui cainelui, o femeie de 38 de ani, din Essex.

Aceasta marturiseste ca se trezeste aproape in toiul noptii, pentru plimbarea de 40 de minute a lui Freddy, ca sa evite intalnirea cu alti caini.

Daca vrea sa se ia dupa un alt caine, n-as fi in stare sa-l opresc”, spune femeia.


VIDEO PROTVPLUS.RO