Cel mai gras britanic are remuscari: A consumat 29.000 de calorii pe zi, pentru a stabili un record

Ultima actualizare: 12-12-2013 06:43
Cel mai mare britanic

Pe cand avea aproximativ 20 de ani, Barry Austin si-a asumat misiunea de a deveni cel mai greu britanic. A ajuns sa consume 29.000 de calorii pe zi, pentru a atinge nedoritul record.

Ulterior, a aparut in documentare, a avut propria rubrica de editorial, intr-o revista, si a aparut intr-un serial TV.

Ajuns la 46 de ani, telul sau este mult mai simplu: sa mai traiasca inca un an. La apogeul "misiunii" sale, Barry avea 412 kilograme. Intre timp, a pierdut 125 de kilograme, insa bolile legate de obezitate ii pun viata in pericol, informeaza Daily Mail.

El se chinuie sa respire, face cu greu fata infectiilor si regreta acum drumul pe care l-a ales in cautarea celebritatii. Dupa ce si-a "purtat" greutatea impresionanta ca pe o medalie de onoare, acum vrea sa situatia sa critica sa fie un exemplu pentru cei predispusi la excese alimentare.

Nu va putea fi operat prea curand, deoarece e prea periculos ca o persoana de marimea sa sa fie pusa sub anestezie totala.

In Marea Britanie, un sfert din populatie este obeza, o boala care apare atunci cand greutatea excesiva este atat de mare incat riscul unor boli, precum diabetul, formele de cancer si afectiunile cardiace creste semnificativ.

Un copil din 10 se incadreaza in aceasta definitie, insa, in familiile defavorizate, rata de obezitate este dubla.

Barry face parte dintr-o categorie aparte, a super-obezilor. Ei au un index al masei corporale, proportia dintre greutate si inaltime, de 50. Serviciile de ambulanta, spitalele si clinicile investesc anual milioane de euro in echipamente speciale, care sa faca fata unor corpuri atat de mari.

Barry locuieste la 25 de kilometri de Spitalul Heartlands, care a investit 10 milioane de lire in clinica pentru controlul greutatii. Au atras cei mai buni nutritionisti, psihologi, doctori si chirurgi, insa este uimit ca aceste servicii exista.

Desi se plange ca a fost abandonat de doctori, Barry recunoaste ca nu a cautat ajutor. In loc de ajutor medical, el are in jurul sau o echipa de filmare. Are programari pentru noi filmari, dar nicio programare la medicul de familie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO