"Cel mai dezolant loc de pe Planeta." Google Street View a vizitat "Insula fantoma" din Japonia

Ultima actualizare: 06-07-2013 07:01
Hashima

Pustiu, plin de ruine si la un pas de a se prabusi in mare. Asa arata orasul Hashima din Japonia, denumit si "Battleship Island" deoarece se aseamana cu o nava de razboi.

Potrivit jurnalistilor de la The Independent, un membru al departamentului de cartografie digitala de la “Google Street View” a vizitat orasul abandonat pentru a fotografia minele de carbune, strazile pustii si casele lasate in paragina. Reprezentantii Google doresc sa realizeze un portret digital a ceea ce era insula in urma cu 40 de ani, inainte ca locuitorii sai sa plece. The Independent numeste insula "cel mai dezolant loc de pe Planeta".

"Hashima s-a transformat intr-o destinatie turistica stranie, unde poti vedea cum un oras aflat odata in floare s-a transformat intr-un peisaj straniu si total lipsit de viata", au declarat reprezentantii Google.

In trecut, Hashima era un oras minier, insa atunci cand minele s-au inchis, in 1974, locuitorii au plecat. Acum cladirile au ramas in ruine, iar expertii prezic ca multe dintre ele se vor prabusi complet in urmatorii ani. Multele dintre obiectele pe care le foloseau fostii locatari inca se afla pe insula, acoperita de praf.

Peisajul dezolant atrage insa multi curiosi, care vor sa vada orasul – fantoma din Japonia. Totusi, este ilegal sa intri in oras. Cei care intra in oras pentru a se fotografia cu ruinele o fac ilegal si isi acopera fetele, pentru a nu fi recunoscuti si trasi la raspundere.

In 2005, jurnalistilor li s-a permis accesul pe insula pentru a face fotografii, iar din 2009 aceasta a devenit patrimoniu mondial. De putin timp a fost deschisa turistilor iar din 2011 a atras atentia pentru ca aici s-au filmat scene importante din ultimul film cu James Bond – "Skyfall".
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO