Cel mai bine pastrat secret din lume, in sfarsit dezvaluit. Un barbat sustine ca are reteta Coca Cola

Ultima actualizare: 23-02-2015 07:03
Coca Cola

Reteta Coca Cola a fost pentru mult timp unul dintre marile secrete din industria alimentara. Un barbat sustine acum ca are compozitia bauturii.

Reteta Coca Cola contine o lista de ingrediente secrete, cunoscuta drept "7X" - o lista de extracte din plante care ii dau gustul unic. Aceste sapte ingrediente constituie un secret pe care compania l-a pastrat timp de un secol, scrie Metro.

Insa un scriitor pe nume Mark Prendergast sustine ca stie care sunt aceste ingrediente secrete, ba mai mult le-ar fi publicat intr-o carte. Prendergast sustine ca a descoperit lista cu ingrediente intr-o carte de retete care apartinea fondatorului companiei. Lista include coriandru, scortisoara sau neroli.

Se pare ca alcoolul este folosit pentru a extrage esenta din plante. Esentele sunt apoi adaugate unui alt mix de ingrediente, cunoscute deja de publicul larg. Pe cutii, ingredientele "7X" sunt listate doar sub descrierea "extracte din vegetale".

Inainte sa intrebati, cocaina nu este printre aceste ingrediente secrete, asa cum s-a mai zvonit de-a lungul timpului - a fost eliminata din reteta la inceputul secolului XX.

Citeste si:"Tonic pentru creier". Bautura care a dus la aparitia primei Coca-Cola continea vin rosu Bordeaux si cocaina pura

Aceasta ar fi reteta completa a bauturii Coca Cola

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO