Cea mai penibila replica in pat: "Ce-am facut, iubito? Nu-mi amintesc nimic". Ce e sexsomnia

Ultima actualizare: 30-10-2012 14:53
cupluri
ACASA TV

Imagineaza-ti ca partenera te lauda pentru extraordinarul act sexual care tocmai s-a incheiat, dar tu abia te-ai trezit din somn si habar nu ai despre ce vorbeste.

Asemenea scene se pot intampla in realitate, fiind frecvent intalnite la barbatii care sufera de tulburari de somn.

“Sexsomnia”, cum a fost numita de medici, este o afectiune descoperita recent, si investigata abia din anul 2003, cand un studiu referitor la tulburarile de somn a fost publicat in Revista Canadiana de Psihiatrie.

Afectiunea este inclusa in randul tulburarilor de somn, la fel ca somnambulismul, vorbitul sau mancatul in somn. Prin urmare, cel afectat de “sexsomnie” nu isi va aduce aminte nimic din ce a facut. De cele mai multe ori apare in randul persoanelor care au mai avut diverse manifestari “bizare” in timp de dormeau.

Desi la inceput poate fi ceva placut pentru partener, in timp aceste manifestari inconstiente de afectiune pot deveni obositoare si deranjante.

Neurologii spun ca tulburarea este favorizata de stres sau de consumul de alcool si se poate trata cu sedative si printr-un mod de viata sanatos, in special prin odihna suficienta.

In Marea Britanie, aproximativ 4% dintre adulti sufera de aceasta problema, majoritatea fiind barbati.

Desi este o afectiune medicala recunoscuta oficial, “sexsomnia” poate avea si urmari placute.

Recent, doi britanici care se straduiau de 18 luni sa conceapta un copil au anuntat ca vor deveni parinti in urma unei partide nocturne, in care barbatul dormea bustean.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO