Ce vezi in aceasta imagine? Descoperire greu de imaginat prin Google Maps, intr-o padure izolata

Dată publicare: 23-11-2011 09:35
Dată actualizare: 22-10-2012 23:02


Imagine Google Earth

Imaginea a fost surprinsa cu ajutorul satelitilor in South Carolina, SUA. Zona este greu accesibila, in mijlocul unei paduri unde se ajunge numai pe un drum neasfaltat.

Un munte de un milion de cauciuri nu poate fi vazut de la sol, insa cu siguranta “poti sa il vezi din spatiu”, a spus unul dintre oficialii statului american South Carolina.

George Fontella Brown, in varsta de 39 de ani, este banuit ca ar fi strans muntele impresionant cauciuc cu cauciuc, pentru a-l vinde in China, inainte ca piata externa pentru comercializarea cauciucurilor uzate sa se prabuseasca, scrie Times and Democrat of Orangeburg.

Brown a fost acuzat de “depozitarea voluntara si nelegala de deseuri solide, fara a obtine premise”. Autoritatile spun ca acesta poate primii acuzatii asemanatoare in alte doua tari.

Insa amenda cea mai mare pentru hazard biologic este de 475 de dolari.

Proprietatea pe care cauciucurile au fost depozitate apartine, printre altii, lui Michale Keitt din Far Rockaway, New York. Niciunul nu a putut fi contactat de autoritati.

Cauciucurile depozitate necorespunzator pun in pericol mediul inconjurator pentru ca retin apa, ceea ce duce la inmultirea alarmanata a tantarilor. In plus, in cazul unui incendiu, ard mocnit, eliberand in atmosfera gaze toxice. Daca nu era de ajuns, un astfel de incendiu este greu de stins.

O firma din Florida s-a oferit sa preia cauciucurile care vor fi transformate in combustibil pentru morile de hartie. Compania poate sa extraga din ele si ulei sau otel.

Sursa: Daily Mail

Tags: cauciucuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO